Wo2Slachtoffers.nl

Leger, Cyril Charles

Geboortedatum:
31 maart 1913 (Johannesburg (Zuid-Afrika))
Overlijdensdatum:
27 november 1942 (Leusden, Kamp Amersfoort)

Biografie

Woonde in Bussum, Prinses Beatrixplantsoen 23. Zoon van mijningenieur Liepman Leger (12 december 1883 Amsterdam) en Elsje Vischschraper (2 september 1883 Amsterdam - 8 december 1962 Vlaardingen). Electrotechnisch ingenieur bij de Nederlandse Seintoestellenfabriek (NSF). Nederlands IsraŽlitisch. Hij kwam in Kamp Amersfoort terecht, waar hij werd ingeschreven onder gevangenennummer 1972. Bij een zogenaamde vluchtpoging is hij doodgeschoten. Zijn naam staat op een gedenkplaquette op Begraafplaats Gedenk te Sterven in Hilversum. Het gedenkteken is in 2011 echter gestolen.

Volgens de Oorlogsgravenstichting is niet bekend waar hij begraven ligt. Dat zou, net als de op diezelfde dag bij een vluchtpoging doodgeschoten Willem Polak (26), de Nederlands IsraŽlitische Begraafplaats in Amersfoort kunnen zijn. Op deze begraafplaats is de exacte ligging van de Joodse slachtoffers die in Kamp Amersfoort zijn overleden echter niet bekend.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Informatie:
- OGS Gedenkboek 36 - Amersfoort, Vught, Westerbork, Oorlogsgravenstichting.
Nationaal Monument Kamp Amersfoort, (voorlopige) lijst In Memoriam; Wikipedia, Lijst van slachtoffers van Kamp Amersfoort; Oorlogsgravenstichting; site wiewaswie.nl; site dutchjewry.org; Stadsarchief Amsterdam.