Wo2Slachtoffers.nl

Linde, van der, Isaac Cornelis

Geboortedatum:
9 september 1908 (Biervliet)
Overlijdensdatum:
10 oktober 1944 (Biervliet)
Begraven op:
Nederlands Ereveld Loenen te Loenen
Vak: A. Graf: 982.

Biografie

Woonde in Biervliet. Zoon van landarbeider Jannis van der Linde (24 september 1881 Cadzand) en Maria Johanna Babijn (18 april 1877 Hoofdplaat 8 juli 1965 Terneuzen). Ongehuwd. Landarbeider. Tijdens de bevrijding van Biervliet probeerde Van der Linde enkele in moeilijkheden geraakte mensen te helpen. Bij een poging te verhinderen dat de Duitsers dekens zouden vorderen van zieke mensen die in een plaatselijk schoolgebouw verbleven werd hij door een Duitser doodgeslagen. (1*) In Biervliet is de I.C. van der Lindestraat naar hem vernoemd. Zijn naam staat op de bronzen plaquette aan de muur van de bibliotheek aan de Burgemeester Maarleveldstraat in Biervliet.
(1*) Op de site oorlogsslachtofferszeeland.nl wordt gemeld: 'Omgekomen als gevolg van beschieting in oktober 1944'. Bij 'persoonlijk verhaal' is op de site genoteerd; 'Zou zijn omgekomen toen de Duitsers tijdens de bevrijding van Biervliet een handgranaat in zijn woning gooiden.'

Herbegraven op het Nationaal Ereveld van de Oorlogsgravenstichting in Loenen, vak A, grafnummer 982.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Informatie:
W.A. Brug, Hun naam leeft voort...! Oorlogsslachtoffers verleenden hun naam aan straten en gebouwen, Repro Holland BV, Alphen aan den Rijn, 1989; Edwin Hamelink, oorlogsslachtoffers van de gemeente Biervliet, sites.google.com/site/hamelinkedwin/; Bevrijdingsmuseum Zeeland, databank oorlogsslachtoffers Zeeland, site oorlogsslachtoffers.nl; Oorlogsgravenstichting; Erelijst van Gevallenen 1940-1945; site wiewaswie.nl (waaronder overlijdensakte 66/1944 gemeente Biervliet).