Wo2Slachtoffers.nl

Koekenberg, Samuel

Geboortedatum:
21 januari 1918 ('s-Gravenhage)
Overlijdensdatum:
5 juli 1945 (Harreveld (Gelderrland))

Biografie

Woonde in 's-Gravenhage, Ketelstraat 26. Zoon (zesde van elf kinderen) van koetsier Antonius Johannes Martinus Koekenberg (20 juli 1889 ’s-Gravenhage) en Wilhelmina Jacoba Vreeswijk (21 januari 1887 ’s-Gravenhage). Bouwvakarbeider/los arbeider. Koekenberg kwam als gevangene terecht in het even over de Nederlandse grens gelegen Kamp Rees, sinds 18 december 1944 officieel bekend als Ausländerlager Groine, Bauabschnitt Röhrig, Einheit Heinze. Hij is ernstig mishandeld. In het kamp was sprake van zware arbeid en een slechte voeding en huisvesting. Koekenberg werd overgebracht naar het noodhospitaal in het klooster Harreveld in de toenmalige gemeente Lichtenvoorde. Koekenberg was een van de 33 gevangenen uit Kamp Rees, die daar overleden.

In eerste instantie is Koekenveld op de Rooms-Katholieke Begraafplaats in Harreveld begraven. Later volgde de herbegrafenis op Begraafplaats Oud-Rijswijk in Rijswijk, grafnummer 315.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Informatie:
o.m. site dwangarbeidersapeldoorn.nl; Oorlogsgravenstichting; voormalige site Genlias/site wiewaswie.nl/Digitale Stamboom (Gemeentearchief Den Haag), waaronder overlijdensakten 228/1945 gemeente Lichtenvoorde en A3605/1945 gemeente 's-Gravenhage; site ancestors.nl.