Wo2Slachtoffers.nl

Kloonen, Wilhelmus

Geboortedatum:
25 april 1926 (Raamsdonk)
Overlijdensdatum:
8 september 1944 (Wateren/Doldersum (Drenthe))

Biografie

Woonde in Raamsdonk. Zoon van veldwachter Simon Arnoldus Kloonen (13 april 1887 Etten-Leur - 26 juli 1962 Raamsdonksveer) en Christiana van de Roer (30 november 1892 Etten-Leur - 9 augustus 1988 Raamsdonksveer). Het echtpaar had veertien kinderen: zes jongens en acht meisjes. Ongehuwd. Grondwerker (overlijdensakte)/mattenmaker (Oorlogsgravenstichting)/nu en dan werk bij plaatselijke fietsenmaker (Stichting Monument Doldersum). Rooms-Katholiek. Hij was met twintig arbeidsmannen ontsnapt uit het werkkamp van de Nederlandse Arbeidsdienst bij Vledder. Na de ontdekking van het onderduikershol waarin hij zich had verstopt, is hij met vijf andere jongemannen doodgeschoten. Zijn naam staat op het herdenkingsmonument op de plaats van de fusillade en de gedenksteen op de Grote Brink te Vledder. Zie verder Groenhuis, Pieter.

Begraven op de Rooms-Katholieke Begraafplaats Onze Lieve Vrouw Hemelvaart in Raamsdonksveer, vak 7, rij 3, grafnummer 7.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Informatie:
Oorlogsgravenstichting; voormalige site Genlias/site wiewaswie.nl/Regionaal Archief Tilburg (waaronder overlijdensakten 28/1944 gemeente Vledder en 50/1945 gemeente Raamsdonk); genealogieonline.nl (stamboom Klavers); site Stichting Monument Doldersum (monumentdoldersum.nl), site 4en5mei.nl.